1. teden 1. z: 23. 3. – 27. 3.

BOMO ZMOGLI? BOMO JAAA!!! 😊

PONEDELJEK

SLJ: Starše prosi, da ti preberejo pesmico Nagajiva pomlad. Datoteka List s pesmico natisnite in ga prilepi v sončkov zvezek. Naslov pesmi pobarvaj z rdečo barvico, avtorico pa z rumeno. Vsako kitico pobarvaj z drugo barvico. Koliko kitic ima pesem? Na drugo stran sončkovega zvezka pesem ilustriraj.

MAT: Izberi si en hitri test in ga poskusi rešiti v 5-ih minutah. Datoteka Reši v DZ, str. 43.

GUM: Pesmico Nagajiva pomlad zapoj. Sam si izmisli melodijo. Tako, postal si skladatelj. Pesmico spremljaj z lastnimi glasbili (ploskanje, tleskanje, udarjanje z nogo), lahko pa pogledaš okrog sebe in si sam izdelaš glasbilo, s katerim boš spremljal petje pesmi.

ŠPO: Zapleši ob posnetku: https://www.youtube.com/watch?v=gyOrQMUYOd4&feature=emb_logo Kako si se gibal? Katere dele telesa si premikal? Na kakšne načine se človek giba? (Človek hodi, teče, se plazi, skače, pleše, plava.) Tudi živali se gibajo. Oponašaj gibanje živali. Poimenuj žival in njen način gibanja. (Živali se plazijo, letijo, skačejo, plavajo, hodijo.)

DOD: Izziv: pripravi daljše ravnilo in barvico. Ravnilo poskušaj položiti na barvico tako, da se ravnilo ne bo dotikalo mize. Če ti je uspelo pomeni, da si dal ravnilo v ravnovesje.

Dodatno: vsak dan ob 9.10 je na 1. programu TV SLO zelo zanimiva oddaja Izo drom. Priporočam ti, da si jo ogledaš. Oddaja je informativna, razvedrilna in tudi poučna. Mogoče najdeš kakšne odgovore na vprašanja, ki se ti porajajo v zvezi z virusom, učno snovjo …

Kot zanimivost lahko izvedeš tudi poskus, pri katerem boš ugotovil zakaj je res zelo pomembno umivanje rok. Datoteka

 

TOREK

SPO (2 uri): Izdelaj strip. Datoteka Datoteka Datoteka Sličice pobarvaj. Nanje nalepi okvirčke z besedilom. Prosi starše, da ti jih preberejo. Morda lahko poskusiš kakšno besedo prebrati tudi sam. V oblaček napiši, kaj reče mama. Stripu daj svoj naslov.

SLJ: Poskoči, če slišiš glas J v besedi: jež, zmaj, veja, jogurt, jesen, pomlad, jagoda, goba, glavnik, igla, eskim, ena, jutro, maj, virus, jelka, mlaka, jabolko, prošnja. S svojim telesom oblikuj črko J.

MAT: Izberi si en hitri test in ga reši. (Najdeš ga pod ponedeljek MAT.) Reši naloge v DZ, str. 44 in 45.

ANGLEŠKE URICE: NASVETI: na spletu lahko uporabljate brezplačne slovarje PONS, založbe ROKUS. Uporabne spletne strani: BBC (Beginners), BritishCouncil-LearnEnglishKids, kjer so  naloge za poslušanje, urjenje izgovorjave, uč. listi, kratke zgodbice ….. lahko delate na temo barv, števil do 20, družine, šolskih potrebščin, vremenskih stanj, počutij (čustev). Lahko igrate razne besedne igre (Bingo, igre ugibanja skritih predmetov, npr, barvic, ponovite že naučene pesmi, recitacije, berete ali poslušate kratke zgodbice v angleščini; tega je ogromno na spletu …). Dragi učenci in starši, naučimo se  prilagajanja na nove razmere v življenju in poskusimo dati vse od sebe, upajmo na najboljše. Lepo vas pozdravljam, učiteljica Branka

 

SREDA

Danes je poseben dan: danes je materinski dan! 😊 Lahko rečemo tudi, da je dan staršev. 😊

MAT: Reši hitri test. Reši naloge v DZ, str. 46, 47, 48 in 49.

SLJ: Prosi starše, da ti preberejo pesmico. Datoteka Pesmico prepiši in se jo nauči. Na drugo stran lista nariši svojo mamico. Seveda lahko poleg nje narišeš tudi očeta. List podari mamici in očetu, jima povej pesmico. Seveda pa jima povej tudi, da ju imaš neizmirno rad.

ŠPO: Kapo na glavo in pojdi ven. Za mamico naberi lep pomladni šopek in ji ga izroči.

SPO: Staršem skuhaj čaj ali kavo. Pripravi mizo za kosilo. In na sploh: danes poskušaj narediti staršem praznik.

 

ČETRTEK

SLJ (2 uri): Danes bomo spoznali črko …  Datoteka Se slišimo in vidimo po skypu! 😊

GUM: Poslušaj posnetek na you tube Antonio Vivaldi: Štirje letni časi: Pomlad: https://www.youtube.com/watch?v=l-dYNttdgl0. Zraven lahko tudi zaplešeš. Kakšna se ti je zdela glasba? Datoteka Lahko pobarvaš več obrazov. List nalepi v sončkov zvezek.

ŠPO: Današnjo športno je pripravila učiteljica Anja, ki vas lepo pozdravlja. 😊 Datoteka

 

PETEK

SLJ: Izreži jajčka. Datoteka Vsako jajce izreži še po cikcak črti na polovico. Sedaj se lahko igrata spomin: poišči črko in sličico, ki se začne na to isto črko. Ko končaš, jajčka pospravi v škatlico, da jih boš še lahko uporabil.

MAT: Reši hitri test. Reši naloge v DZ, str. 50 in 51. Str. 52 poskusi rešiti sam. Prosim, če mi lahko sliko rešene strani pošljete.

LUM (2 uri): Izdelaj metulja za sošolce! Datoteka

Lep konec tedna želim. 😊

Dostopnost