1. teden 3. z : 23. 3. – 27. 3.

BOMO ZMOGLI? BOMO JAAA!!! 😊

PONEDELJEK

SLJ: V berilu si preberi dramski prizor Marsovčki hočejo na Zemljo (Franček Rudolf) in v zvezek odgovori na vprašanja, ki so zapisana v berilu.

MAT: Izberi si en hitri test in ga poskušaj rešiti v 5-ih minutah. Datoteka V dz reši naloge na str. 12.

GUM: Pesmico Nagajiva pomlad zapoj. Datoteka Sam si izmisli melodijo. Tako, postal si skladatelj. Pesmico spremljaj z lastnimi glasbili (ploskanje, tleskanje, udarjanje z nogo), lahko pa pogledaš okrog sebe in si sam izdelaš glasbilo, s katerim boš spremljal petje pesmi. Pesem nalepi v zvezek za GUM.

ŠPO: Zapleši ob posnetku: https://www.youtube.com/watch?v=gyOrQMUYOd4&feature=emb_logo Kako si se gibal? Katere dele telesa si premikal? Na kakšne načine se človek giba? (Človek hodi, teče, se plazi, skače, pleše, plava.) Tudi živali se gibajo. Oponašaj gibanje živali. Poimenuj žival in njen način gibanja. (Živali se plazijo, letijo, skačejo, plavajo, hodijo.)

SPO: Izziv: pripravi daljše ravnilo in barvico. Ravnilo poskušaj položiti na barvico tako, da se ravnilo ne bo dotikalo mize. Če ti je uspelo pomeni, da si dal ravnilo v ravnovesje.

DOD: Vsak dan ob 9.10 je na 1. programu TV SLO zelo zanimiva oddaja Izo drom. Priporočam ti, da si jo ogledaš. Oddaja je informativna, razvedrilna in tudi poučna. Mogoče najdeš kakšne odgovore na vprašanja, ki se ti porajajo v zvezi z virusom, učno snovjo …

Kot zanimivost lahko izvedeš tudi poskus, pri katerem boš ugotovil zakaj je res zelo pomembno umivanje rok. Datoteka

 

TOREK

SLJ: V DZ preberi o čustvih živali, na str. 37 in reši 1., 2., 3., 4. in 5. nalogo v tem poglavju.

MAT: Reši hitri test. (Najdeš ga pod ponedeljkom MAT.) Reši naloge v DZ, str. 13.

TJA: Učna enota: LUNCH TIME, del. zvezek, od str. 56 do str. 61

  1. Na spletni strani eVedez.si ste si že na začetku šol. leta lahko aktivirali dostop do uč. vsebin, posnetkov v del. zvezku REACH FOR THE STARS 3 (nalepka s kodo je na notranji strani del. zvezka)
  2. Naredite naloge slušnega razumevanja na str. 56 in 57. Po poslušanju 1. naloge/str. 56, napišite v zvezek vsaj 5 povedi v slovenščini o zgodbici v obliki stripa, pod naslov LUNCH TIME.
  3. naloga/str. 57: po poslušanju prilepite nalepke in prepišite besede v zvezek.
  4. naloga/str. 57: po poslušanju napišite ime otroka pod ustrezno sličico.
  5. naloga/str. 58: besedna igra; ugibanje skrite slike (se navezuje na 3. nalogo)
  6. naloga/str. 58: v besedni verigi razvozlajte skrite besede in jih napišite na črto
  7. naloga/str. 59: besedilo recitacije prepišite v zvezek, rešite z nalepkami, z barvico poudarite rime, npr. JUICE-GOOSE, …). To besedilo se naučite povedati na pamet (bo za ustno oceno, učenec si kot učni pripomoček lahko izdela pomagalo pri pomnenju: besede rime nariše v zaporedju in si stem pomaga pri recitiranju)
  8. naloga/str.59: igrate lahko v paru igro vlog, po zgledu ustno naročate hrano v restavraciji. Uporaba besedne zveze Would you like …
  9. Rešujete 8., 9. in 10. nalogo (če še niste) oziroma ustno poimenujete števila do 20, štejete naprej, nazaj, računate v angleščini do 10, do 20.

NASVETI: v pomoč so vam brezplačni spletni slovarji (PONS), založbe ROKUS. Spletne strani BBC Beginners, BritishCouncil-Kids (LearnEnglishKids) ali podobne spletne strani za zgodnje učenje angleščine, imajo naloge slušnega razumevanja, urjenje izgovorjave, poslušanje krajših zgodbic, učne liste. Priporočene teme: barve, števila do 20, hrana, sadje, zelenjava, pijače, poklici, meseci, letni časi, dnevi v tednu, športi, šolske potrebščine in predmeti v učilnici, počutja, angl. abeceda. Dragi učenci in starši, poskusimo zaživeti v teh drugačnih razmerah in vsi skupaj upajmo na najboljše.  Lepo vas pozdravlja, učiteljica Branka.

 

SREDA

Danes je poseben dan: danes je materinski dan! 😊 Lahko rečemo tudi, da je dan staršev. 😊

MAT: Reši hitri test. Reši naloge v DZ, str. 14 in 15.

SLJ: Staršem napiši pismo. Na drugo stran lista nariši svojo mamico. Seveda lahko poleg nje narišeš tudi očeta. List podari mamici in očetu ter jima preberi pismo.

ŠPO: Kapo na glavo in pojdi ven. Za mamico naberi lep pomladni šopek in ji ga izroči.

SPO (2 uri): Staršem skuhaj čaj ali kavo. Pripravi mizo za kosilo. In na sploh: danes poskušaj narediti staršem praznik.

 

ČETRTEK

SLJ (2 uri): V DZ reši 6., 7. in 8. nalogo v 7. poglavju.

GUM: Poslušaj posnetek na you tube Antonio Vivaldi: Štirje letni časi: Pomlad: https://www.youtube.com/watch?v=l-dYNttdgl0. Zraven lahko tudi zaplešeš. Kakšna se ti je zdela glasba? Datoteka Lahko pobarvaš več obrazov. List nalepi zvezek za glasbo.

ŠPO: Današnjo športno je pripravila učiteljica Anja, ki vas lepo pozdravlja. 😊 Datoteka

MAT: Reši hitri test. V DZ reši naloge na str. 16 in 17.

 

PETEK

SLJ: Danes se bova slišali in videli po Skypu. 😊 Pregledali in komentirali bova delo v tem tednu.

MAT: Reši hitri test. Reši naloge na DL. Datoteka

LUM (2 uri): Izdelaj metulja za sošolce! Datoteka

SLJ: Glasno beri nekaj po lastnem izboru.

Lep konec tedna želim. 😊

Dostopnost