1. teden 4. z: 23. 3. – 27. 3.

BOMO ZMOGLI? BOMO JAAA!!! 😊

PONEDELJEK

SLJ: V berilu preberi odlomek Janje Vidmar Potovanje groze. Ustno odgovori na vprašanja v berilu pod rubriko En, dva, tri – odgovori ti. Odlomek se dotakne pomembnega vprašanja: Ali knjige vplivajo na to, kar počnemo, kako ravnamo v resničnem življenju? Nekateri odrasli menijo, da ja, drugi, da ne. Kaj misliš o tem ti? Premisli. Svoje razmišljanje zapiši in mi ga pošlji na mail darja.kogovsek@guest.arnes.si. Razmišljanje nalepi tudi v zvezek

MAT: Izberi si en hitri test in ga reši. Datoteka Reši naloge v dz, str. 24 in 25.

GUM: Pesmico Nagajiva pomlad zapoj. Datoteka Sam si izmisli melodijo. Tako, postal si skladatelj. Pesmico spremljaj z lastnimi glasbili (ploskanje, tleskanje, udarjanje z nogo), lahko pa pogledaš okrog sebe in si sam izdelaš glasbilo, s katerim boš spremljal petje pesmi. Pesem nalepi v zvezek za GUM.

ŠPO: Zapleši ob posnetku: https://www.youtube.com/watch?v=gyOrQMUYOd4&feature=emb_logo Kako si se gibal? Katere dele telesa si premikal? Na kakšne načine se človek giba? (Človek hodi, teče, se plazi, skače, pleše, plava.) Tudi živali se gibajo. Oponašaj gibanje živali. Poimenuj žival in njen način gibanja. (Živali se plazijo, letijo, skačejo, plavajo, hodijo.)

NIT: V učbeniku preberi poglavje Nekatere snovi označujemo s posebnimi znaki in v zvezek zapiši odgovore na 3 vprašanja v zelenem okvirčku.

Navodila za brezplačen dostop do vseh e-gradiv:

– V brskalnik napiši: www.radovednih-pet.si (4.–5. razred). Potem klikni gumb Prijava, nato na gumb Nimam še uporabniškega računa in vnesi zahtevane podatke.Tako se boš registrirala in ustvarila uporabniški račun. Če ne bo šlo, me pokliči.

DOD: Vsak dan ob 9.10 je na 1. programu TV SLO zelo zanimiva oddaja Izo drom. Priporočam ti, da si jo ogledaš. Oddaja je informativna, razvedrilna in tudi poučna. Mogoče najdeš kakšne odgovore na vprašanja, ki se ti porajajo v zvezi z virusom, učno snovjo …

Kot zanimivost lahko izvedeš tudi poskus, pri katerem boš ugotovil zakaj je res zelo pomembno umivanje rok. Datoteka

 

TOREK

SLJ: Vadi doživeto in tekoče branje odlomka Janje Vidmar Potovanje groze.

MAT: Reši hitri test. (Najdeš ga pod ponedeljkom MAT.) Reši naloge v DZ, str. 40 in 41.

TJA: Pozdravljena četrtošolka, Jerca. Tudi pri angleščini bo nekaj časa učenje potekalo na daljavo. Upajmo, da se bomo čimprej spet srečevali v šoli v Zavratcu, ob torkih, ko je bila na urniku angleščina in ste vsi otroci nasmejanih obrazov čakali na oknih vaše učilnice. Za uspešno reševanje slušnih nalog je potrebna registracija (za prvič) na spletni strani www.eVedez.si  in uporabiti aktivacijsko kodo za angleščino 4, ki je prilepljena na notranji strani delovnega zvezka REACH FOR THE STARS 4.

  1. Ponovitev besedišča TOYS: s pomočjo učbenika na str.48, kjer so besede in sličice igrač, ponovi zapis besed za te naštete igrače. V zvezek napiši naslov Mytoys – revision (ponovitev) in napiši besede (naloga 1a v učb.) PREVERIŠ zapis besed v učbeniku. Piši datum tudi v zvezek.
  1. Učenje pesmi I LIKE TEDDY BEARS: v učbeniku na str. 49/nal. 4b je besedilo pesmi. Preberi pesem, nato jo prepiši v zvezek in z barvico osenči vse besede, ki pomenijo igrače. Pesem poslušaj na posnetku (greš na evedez.si pod UČBENIK in poiščeš to nalogo. Besedilo se nauči tudi na pamet.
  2. Naloge v DZ:na str. 52 rešuješ 1., 2. in 3. nalogo.

Vprašanja, misli o učenju doma mi lahko pošljete na moj elektronski naslov: branka.skrt@guest.arnes Bodite dobro, učiteljica Branka Skrt.

 

SREDA

Danes je poseben dan: danes je materinski dan! 😊 Lahko rečemo tudi, da je dan staršev. 😊

MAT: Reši hitri test. Reši naloge v DZ, str. 44, 45, 46 in 47.

SLJ: Staršem napiši pismo. Na drugo stran lista nariši svojo mamico. Seveda lahko poleg nje narišeš tudi očeta. List podari mamici in očetu ter jima preberi pismo.

ŠPO: Kapo na glavo in pojdi ven. Za mamico naberi lep pomladni šopek in ji ga izroči.

NIT (2 uri): V učbeniku si preberi poglavje Snovi tudi shranjujemo. V zvezek napiši ta isti naslov ter pisno odgovori na 3 vprašanja v zelenem okvirčku.

Staršem skuhaj čaj ali kavo. Pripravi mizo za kosilo. In na sploh: danes poskušaj narediti staršem praznik.

 

ČETRTEK

DRU (2 uri): Reši DL in ga prilepi v zvezek. DatotekaPredstavljaj si, da si dopisuješ z vrstnico iz Maribora. Napiši ji pismo v zvezek za družbo in ji opiši svoj rojstni kraj (naravne in kulturne znamenitosti).

GUM: Poslušaj posnetek na you tube Antonio Vivaldi: Štirje letni časi: Pomlad: https://www.youtube.com/watch?v=l-dYNttdgl0. Zraven lahko tudi zaplešeš. Kakšna se ti je zdela glasba? Datoteka Lahko pobarvaš več obrazov. List nalepi v sončkov zvezek.

ŠPO: Današnjo športno je pripravila učiteljica Anja, ki vas lepo pozdravlja. 😊 Datoteka

MAT: Reši hitri test. Reši naloge v DZ, str. 48 in 49.

 

PETEK

SLJ: V DZ reši 5. poglavje: Imam dovolj denarja za nov avtomobil?

MAT: Reši hitri test. Reši še preostale naloge števila do 10 000 v RJI (po dogovoru).

LUM (2 uri): Izdelaj metulja za sošolce! Datoteka

SLJ: Glasno beri nekaj po lastnem izboru.

Lep konec tedna želim. 😊

Dostopnost