Vse okrog nas mrgoli različnih podatkov. S pomočjo spleta in literature lahko najdemo marsikaj. Spoštovanje do drugega človeka moramo pridobiti z izkušnjami. Kaj ti (nam) pomagajo vsi nazivi pred imenom, če ne znaš stisniti roke nekomu, ki nima rok. Če ne znaš hoditi v štric s človekom z nožno protezo.

Otroci se ničesar in nikogar ne bojijo, če se seveda odrasli ne bojijo. Bojimo se tistih stvari in občutkov, ki jih ne poznamo.

Udeležili smo se športnih iger VDC Idrija na katerih so tekmovali naši prijatelji iz posebnega programa. Navijali smo za njih.  Videli smo, kako so bili tekmovalci drug za drugega veseli, si ploskali in čestitali. Pomagali pa smo tudi pri podeljevanju medalj.

Z vlakom smo se odpeljali v naše glavno mesto. Tokrat smo šli na obisk v bolnišnično šolo v rehabilitacijski inštitut Soča. Tam imajo tudi šolo, ki je precej drugačna od naše, ampak se učijo iste stvari kot mi. Skupaj smo se odpeljali v center mesta, skupaj smo si ogledali otvoritev Znanstivala, skupaj smo delali poskuse in se skupaj smejali. Hvala vam, ker smo bili lahko skupaj!

Naši otroci bodo enkrat (kmalu) odrasli ljudje.

Dostopnost