Uspelo nam je … našo večletno idejo smo pripeljali do uresničitve. Za ljubezen do domačega kraja je zelo pomembno poznavanje le-tega. Uspelo nam je pripraviti približno pol ure dolg film o Zavratcu, predvsem pa smo pri delu odkrili ogromno zanimivih in skritih kotičkov naše vasice.
Nedelja, 15. 10. 2017, je bila jesensko sončna in kot nalašč za sprehod. Tokrat smo si sprehod po Zavratcu ogledali na platnu.
Pomemben del pouka je namenjen spoznavanju domačega kraja. In pred tremi leti se je porodila ideja, da pripravimo film o Zavratcu. Prosili smo vaščane, da nam pri tem pomagajo. Žal vseh njihovih pripovedi in fotografij nismo mogli vključiti v film. V spominu pa nam bo ostala njihova pripravljenost na sodelovanje sredi delavnega dneva. Počasi smo zbirali delčke in jih ob pomoči Petra Gladka povezovali v celoto. To delo je zahtevno, saj je od učencev zahtevalo potrpežljivost. Nekatere delčke smo morali posneti večkrat. V film smo vključili preteklost in sedanjost kraja, znamenitosti in življenje ljudi. Ob intervjuju s predsednikom KS Zavratec Samom Kuščerjem pa smo pokukali tudi v prihodnost. Ob pripravi filma smo želeli spoznati, kaj vse ima naš Zavratec. Ugotovili smo, da zaklad niso le bonboni in evri, ampak je to lahko tudi naš rojstni kraj in ljudje, ki živijo v njem. Torej imamo zaklad pred nosom!
Gasilski dom je bil poln kot že dolgo ne. In po aplavzu sodeč so bili gledalci zadovoljni. Ne vem, morda se motim, ampak pri ljudeh sem čutila, da so ponosni, da so del tega kraja.
Če želite film videti, se obrnite na PŠ Zavratec.
Dostopnost