V sodelovanju s KD Zavratec smo pripravili prireditvev, ki ni bila namenjena nobenemu prazniku. Želeli pa smo ji dati lep naslov. Torej, pozdravljeni na prireditvi Pozdrav poletju!

V življenju mrgoli lepih trenutkov. In nekaj takih so pripravili učenci PŠ Zavratec skupaj s 5.-im razredom, ki jim je priskočil na pomoč, in učenci glasbenih šol. Hvala za ves njihov trud v teh dnevih, ko je res naporno na vseh koncih.

Poznate Butalce? Butalci so brezčasno besedilo, ki nam nevsiljivo in z inteligentnim humorjem še vedno kaže lastno ogledalo in ves čas opozarja na posledice ozkoglednosti, zaradi česar so kot nalašč tudi za branje v današnjem času. Kaj bi storili, če bi bila cerkev premajhna in zato ne bi mogli vsi vanjo? Povečali bi jo, kajne? Tako so storili tudi Butalci. In uspelo jim je. Ampak tako so oni le mislili. Kaj bi storili, če bi vam zmanjkalo soli? Najbrž bi šli v trgovino ali si jo izposodit k sosedu. Butalci pa so sklenili, da jo bodo pridelali kar doma. Vreme je bilo naklonjeno in njiva je ozelenela. Vendar …

In ker nam je sol tako lepo pognala in ker pravijo, da sol ni le za v juho, temveč je dobro, če jo imamo nekaj tudi v glavi, smo za vsakega pripravili ščepec soli. Vsak, ki je odhajal iz dvorane si jo je nekaj vzel: za vsakega je bila pripravljena misel.

 

Dostopnost