Na dan bele palice, 15. 10. 2019, smo bili na Centru IRIS na kosilu in to v temi. Pripeljali smo tudi našo kuharico Angelco, ki je na naši šoli kuhala kar 37 let. Za darilo smo ji podarili Kosilo v temi, potem smo jo peljali še v kino gledat film Košarkar naj bo. Kar dobro smo jo presenetili.

Naši vtisi in sporočila:

Bilo mi je zelo dobro kosilo, predvsem zapečena skorjica na lazanji. Kremšnita pa mi ni bila tako dobra. (Bine, 1. r)

Bilo je božansko kosilo. Na začetku me je bilo malo strah biti v popolni temi. Jedilnice si sploh nisem mogla predstavljati. Vesela sem bila, ker so nas prišli iskat slepi natakarji. Popolnoma sem jim zaupala. Vesela sem bila, ko smo spet prišli na svetlo. Hvala za vaše darilo: kemični svinčnik za spomin. (Jerca, 4. r)

Nisem si predstavljala, da bo tako super! Najprej je bilo malo strašno, potem pa mi je bilo fajn, ker sem prvič jedla v temi. Za kosilo smo dobili lazanjo in kremšnito. (Juno, 1. r)

Nisem si predstavljala, da bo v jedilnici tako temno. Čisto nič se ni videlo. Bilo me je malo strah, ampak so bili natakarji tako prijazni, da so hitro pregnali strah. Z rokami sem raziskovala mizo. Našla sem kozarec, pribor. Ko sem jedla, sem si pomagala z rokami. Bolj počasi sem jedla kot po navadi. Sedaj bom bolje razumela našega sošolca Tilna, ker je pri malici počasnejši. (Ema, 3. r)

Ko sem jedel v temi, sem si popackal jopo, saj nisem čisto nič videl. Jedel sem z rokami, malo pa tudi z vilico. Po okusu sem uganil, da jem lazanjo, nisem pa vedel, koliko velik kos je na krožniku. Bilo je zelo dobro. Lepo mi je bilo, ko smo šli v jedilnico kot vlakec. (Jurij, 2. r)

Kosilo mi je bilo zelo dobro. Nisem mogel ugotoviti, da je lazanja. Mislil sem, da je pica ali tovst. Pri mizi sem sedel z Jerco. Natakarji so bili zelo prijazni. Kuhar pa je skuhal odlično kosilo. Hvala. (Tilen, 2. r)

Ko sem jedla, mi je na tla padla vilica. Ustrašila sem se: Le kje naj jo najdem?! Čisto nič nisem videla, saj je bila popolna tema. Mimo je prišla natakarica in mi vilico pobrala. Sploh ne vem, kako ji je to uspelo. Bila sem čisto presenečena, kako slepim ljudem to uspe. (Neja, 2. r)

Bilo mi je všeč, ko smo se šli vlakec in tako prišli v zelo temen prostor. Spoznala sem, da slepim ljudem ni tako lahko. (Maja, 2. r)

Mislim, da bi vsi ljudje morali na kosilo v temi. (Darja, učiteljica)

Dostopnost