3. teden 1. z: 6. 4. – 10. 4.

Tudi če ne smemo biti skupaj, lahko mislimo drug na drugega. 🌈 Datoteka

PONEDELJEK

V tem tednu načrtujemo športni dan na daljavo. Datoteka

SLJ: Napiši, kako se ti zdi dosedanji pouk na daljavo: Kako poteka v vaši družini? Kaj ti je všeč, kaj bi spremenil? Lahko učenca narekujeta in starši zapišete. Lahko učenca narekujeta, starši zapišejo in učenca prepišeta. Zapis fotografirajte in mi ga prosim pošljite.

MAT: Reši hitri test. Datoteka Reši naloge v DZ, na str. 62. Po želji se lahko igraš tudi igro na str. 63.

GUM: Zapoj pesmico.

ŠPO: Črkuj nekaj besed po Anjini migajoči abecedi. Datoteka

DOD: Beri po lastnem izboru.

 

TOREK

SLJ: Išči glasove v igri na ppt, ki sem ga poslala prejšnji teden na mail. V zvezek, kamor pišemo črke, napiši naslov Narek. Prosim starše, da narekujejo naslednje zloge, besede, poved: NE, TO, ON, AM, MAJA, NEJA, META, IVA, VINO, OTO, JAN IMA VEJO.

MAT: Reši hitri test. Reši naloge v DZ, str. 64, 65, 66, 67 (lahko še v sredo).

SPO (2 uri): V tem tednu se bomo pogovarjali o varovanju okolja. Za začetek poslušaj zvočno pravljico, ki jo je posnela učiteljica z matične šole Idrija. Kliknite na: zvočno pravljico. V sončkov zvezek napiši naslov: Skrbim za okolje in nariši ali napiši, kako ti skrbiš za okolje.

NAMIG: Ko boš šel na sprehod, imej v žepu vrečko in rokavico. Če ob poti ali v gozdu opaziš odpadek, ga poberi in odnesi v ustrezen zabojnik. To počni samo z rokavicami!

ANGLEŠKE URICE: Učiteljica Branka pošilja nekaj nalog.Datoteka

 

SREDA

Danes imamo športni dan. Datoteka

Za dobro voljo poslušajmo Kekčevo pesem.

Pa pojdimo! 🌈

 

ČETRTEK

SLJ (2 uri): Danes bomo spoznali črko … Se vidimo in slišimo po Skypu.🌈

GUM: Julija Rejc prihaja iz Dolov. Je Jurijeva in Jerčina sestrična. In je mlada glasbenica, kantavtorica. To pomeni, da sama napiše pesem, jo sama uglasbi in jo tudi sama zapoje ob spremljavi kitare. Poslušaj dve njeni pesmi: Najnovejšo: Da živiš in Upanje.

ŠPO: Športna za moje športne učence. Datoteka Zaželjeno je, da naloge opraviš zunaj na soncu.🌈

 

PETEK

SLJ: Po mailu pošiljam ppt za branje po zlogih.

MAT: Reši hitri test. Naredi naloge v DZ, str. 68 in 69.

LUM (2 uri): Tudi današnja likovna je namenjena sošolcem. Pri ustvarjanju bomo mislili drug na drugega. Izdelali bomo praznični okras (aranžma). Potrebno bo iti ven, v naravo in se prepustiti domišljiji. Datoteka  🌈

 

Pred nami so prazniki. Bomo v torek lahko izpolnili seznam? Datoteka

In še ideji za prosti čas: Slovenska potica sodi med sladice, ki so jo znali pripravlti že naši predniki. Ni ga bilo praznika, ob katerem mize ne bi krasila potica. Ptički, piščančki, zajčki … pa so ljubko, sladko in mehko pecivo.

Lepo vas pozdravljam. 🌈

 

Dostopnost