3. teden 2. z: 6. 4. – 10. 4.

Tudi če ne smemo biti skupaj, lahko mislimo drug na drugega. 🌈 Datoteka

PONEDELJEK

V tem tednu načrtujemo športni dan na daljavo. Datoteka

SLJ: Napiši, kako se ti zdi dosedanji pouk na daljavo: Kako poteka v vaši družini? Kaj ti je všeč, kaj bi spremenil? Zapis fotografirajte in mi ga prosim pošljite.

MAT: Reši hitri test. Datoteka Reši naloge v DZ, na str. 37.

GUM: Zapoj pesmico.

ŠPO: Črkuj nekaj besed po Anjini migajoči abecedi. Datoteka

SPO: V tem tednu se bomo pogovarjali o varovanju okolja. Za začetek poslušaj zvočno pravljico, ki jo je posnela učiteljica z matične šole Idrija. Kliknite na: zvočno pravljico.

DOD: Beri po lastnem izboru.

 

TOREK

SLJ: Beri in prepiši. Datoteka

MAT: Reši hitri test. Danes bomo odštevali enice. Se vidimo in slišimo po Skypu. 🌈

TJA (2 uri): Učiteljica Branka pošilja naloge. Datoteka

 

SREDA

Danes imamo športni dan. Datoteka

Za dobro voljo poslušajmo Kekčevo pesem.

Pa pojdimo! 🌈

 

ČETRTEK

SLJ (2 uri): Danes bomo potrebovali Čitanko. Najprej v njej preberi japonsko pravljico Sonce in krt. Preberi enkrat, dvakrat ali trikrat … dokler ne boš zadovoljen. Nato v Čitanki reši 1., 2. in 3. nalogo. /T: Besedilo in naloge si dobil po pošti. Datoteka Datoteka

GUM: Julija Rejc prihaja iz Dolov. Je Jurijeva in Jerčina sestrična. In je mlada glasbenica, kantavtorica. To pomeni, da sama napiše pesem, jo sama uglasbi in jo tudi sama zapoje ob spremljavi kitare. Poslušaj dve njeni pesmi: Najnovejšo: Da živiš in Upanje.

ŠPO: Športna za moje športne učence. Datoteka Zaželjeno je, da naloge opraviš zunaj na soncu.🌈

 

PETEK

SLJ: V Čitanki reši 4. nalogo, ki se nanaša na zgodbo Sonce in krt. V zvezek napiši svoje povedi: 3 pripovedne, 3 vprašalne in 3 vzklične. /T: Enako.

MAT: Reši hitri test. Naredi naloge v DZ, str. 38 in 39.

LUM (2 uri): Tudi današnja likovna je namenjena sošolcem. Pri ustvarjanju bomo mislili drug na drugega. Izdelali bomo praznični okras (aranžma). Potrebno bo iti ven, v naravo in se prepustiti domišljiji.  Datoteka 🌈

SLJ: Beri po lastnem izboru.

 

Pred nami so prazniki. Bomo v torek lahko izpolnili seznam? Datoteka

In še ideji za prosti čas: Slovenska potica sodi med sladice, ki so jo znali pripravlti že naši predniki. Ni ga bilo praznika, ob katerem mize ne bi krasila potica. Ptički, piščančki, zajčki … pa so ljubko, sladko in mehko pecivo.

Lepo vas pozdravljam. 🌈

 

Dostopnost