4. teden 1. z: 14. 4. – 17. 4.

Izkoristimo lepe pomladne dni. 💐

TOREK

Se vidimo na Skypu. 💐

SLJ: V rdeči Čitanki vadi branje na str. 33. Po nareku staršev zapiši besede (rdeča Čitanka, str. 34, okvirček zgoraj) lahko pa zapišeš tudi kakšno poved (str. 34 spodaj).

MAT: Reši hitri test. Datoteka Reši naloge v DZ, str. 70. Vadi štetje naprej in nazaj. Ob tem lahko korakaš naprej in nazaj.

SPO (2 uri): Zjutraj jej kot kralj, zvečer pa kot berač. Kaj misliš, da pomeni ta stara ljudska modrost? Pomembo je, kaj in kdaj jemo. Datoteka

 

SREDA

ŠPO: Čeprav so prazniki že za nami, ni nič narobe, če ostanemo še malo praznični. Datoteka

MAT: Reši hitri test. Ponovimo števila in računanje do 10. Datoteka Kako ti je šlo? Kje še potrebuješ vajo?

SPO v povezavi s SLJ: Danes bodi pozoren, kaj boš jedel pri različnih obrokih. Datoteka

 

ČETRTEK

Dragi moji učenci, danes imamo kulturni dan. 💐 Ogledali si bomo gledališko predstavo.

Ponovimo, kako se obnašamo, ko gremo v gledališče:

– Pozorno poslušamo in gledamo ter si poskušamo zapomniti čim več. (Med predstavo ne klepetamo, se ne sprehajamo ali kako drugače motimo gledalce.)

– Primerno se oblečemo.

Uporabimo kanček domišljije in našo dnevno sobo spremenimo v gledališče. Udobno se namestimo in … zavese se že odgrinjajo … Prijeten ogled vam želim.

V kateri vasi že navzsezgodaj zjutraj tako močno diši po kruhu, da se ljudje kar prebujajo od tega slastnega vonja? Da, v Mišji vasi, kjer peče pek Mišmaš. Vsak mesec pri zavistni mlinarici Jedrt kupi le tri majhne vrečice moke in iz teh napeče toliko kruha in dobrot, da se nihče ne more dovolj načuditi. A ljudje ga imajo radi, saj se vedno smeji, le Jedrt njegov uspeh ne da miru. Zato skupaj s Kurjim pekom iz sosednje vasi skujeta zaroto, ki naj bi Mišmaša vrgla s pekovskega prestola. Oglej si dramsko igro Pekarna Mišmaš.

Sedaj pa reši še nekaj nalog. Datoteka Se vidimo in slišimo po Skypu. 💐

 

PETEK

SLJ: Beri v rdeči Čitanki na str. 32.

MAT: Reši hitri test. Zapiši račune. Datoteka

LUM (2 uri): Kam je odšel pek Mišmaš? Nekam, kjer ljudje ne vtikajo svojih nosov, kamor ni treba. Pek Mišmaš je prišel k nam: v Zavratec in Potok. Datoteka

Dober tek. 💐

 

Dostopnost