5. teden 1. z: 20. 4. – 24. 4.

22. 4: svetovni dan Zemlje: Kako pa jaz skrbim za naš Planet?  🌼

Lahko si ogledate 90 minutni dokumentarni film: Žejni svet.

 

PONEDELJEK

SLJ: Spoznal boš črko D – darilo. (Zapišemo jo: navpično dol in trebušček od zgoraj navzdol.) Zapiši jo v zvezek s črtami 2 vrstici. Poleg napiši vsaj 5 besed, ki se začnejo na glas D. V rdeči Čitanki beri na str. 35.

MAT: Reši hitri test. Datoteka Po mailu pošiljam zvočni posnetek. Poslušaj in po nareku zapiši števila. Vadi štetje naprej in nazaj. Igrajta se igro: nekdo pokaže neko število prstov in drugi čim prej pove, koliko prstov vidi.

GUM: Danes bomo zaigrali na  … kozarce. Datoteka

ŠPO: Telovadiš lahko notri ali zunaj. Datoteka

DOD: Vstani, zapri oči in sledi pomočnikovim navodilom. Datoteka

 

TOREK

SLJ: Preizkusi se v branju v rdeči Čitanki na str. 36.

MAT: Reši hitri test. Danes bomo spoznali števila od 10 do 15. Datoteka

SPO (2 uri): Na mail sem poslala posnetek: Razlago o zdravem načinu življenja. Tvoja naloga je, da posnetek poslušaš in si ogledaš fotografijo plakata. Datoteka V sončkov zvezek nariši veliko roko in na prste napiši, nariši ali nalepi, kaj lahko ti narediš za svoje zdravje.

ANGLEŠKE URICE: Učiteljica Branka pošilja naloge. Datoteka

 

SREDA: Dan Zemlje! 🌼

MAT: Reši hitri test. V DZ reši naloge na str. 73, 74 in 75.

SPO: Kam gredo odpadki? Poglej si risanko: Kapljica in Listek raziskujeta.

SLJ: V sončkov zvezek zapiši (na kratko: z besedo ali dvema) ali nariši 5 nasvetov za čim manj odpadkov.

ŠPO: Danes bomo čistili naravo. Vzemi rokavice in vrečko. Pojdi na sprehod okoli svojega doma. Z rokavicami poberi smeti, ki jih najdeš v naravi in tja ne sodijo.

 

ČETRTEK

SLJ (2 uri): Danes bomo spoznali črko … Se vidimo in slišimo preko Skypa. 🌼

GUM: Dragi moji, kljub koroni sonce sije, trata zeleni, drevesa brstijo in vas je polna cvetja. Mi pa imamo res srečo na vrvici! 🌼

Poslušaj in zapoj pesem, zapleši. Če noče nihče plesati s tabo, si izberi najljubšo plišasto živalico in zaplešita. V zvezek lahko tudi narišeš, kako si predstavljaš, imeti srečo na vrvici?! Ali imaš srečo brez vrvice?  🌼

ŠPO: Imaš doma kolebnico? Če jo nimaš, poišči vrv. Preskakuj kolebnico na različne načine: sonožno, v teku. Zapiši si svoj rekord. Nekaj časa bomo vadili skakanje s kolebnico, potem pa bomo to tudi ocenili.

 

PETEK

Pripenjam načrt preverjanj in ocenjevanj v mesecu maju. Datoteka

Danes imamo kulturni dan: Varna raba interneta. 🌼

Živimo v času, ko je tehnologija sestavni del našega vsakdanjega življenja – zmanjšuje razdaljo med nami in nam omogoča, da imamo lahko pouk na domu. RačunalnikI, splet, mobilni telefoni, tablice … nam prinašajo veliko dobrega, lahko pa tudi veliko slabega. Odvisno je od tega, kdo je glavni: JAZ ali TELEFON?

– Reši 1. stran na DL. Datoteka

– Poglej si risanke: Tisoč prijateljev, Drugi breg, Mobimanija, Nadlegovanje.

– Reši 2. stran na DL.

– Internet nam omogoča pošiljanje pisem. In ker se ne moremo družiti, sem staršem na mail poslala elektronsko pismo z vašimi fotografijami. Poglejte si jih. Lahko se preizkusite in z elektronskega naslova vaših staršev pišete meni ali vašim sošolcem (na elektronske naslove njihovih staršev). Razmislite, zakaj nisem fotografij, na katerih ste vi, objavila na spletni strani šole, ampak sem jih poslala na elektronske naslove vaših staršev.

– Zelo pomembno je, da nismo preveč časa za računalnikom, zato pojdi sedaj ven. Izmisli si kakšno igro. Računalniške igre ali risanke o ovčkah, ki si si jih danes ogledal, pa so ti lahko navdih za nove igre zunaj.

Pred nami je zaslužen teden dni prvomajskih počitnic. Naj bodo lepe. 🌼

 

 

 

Dostopnost