5. teden 3. z: 20. 4. – 24. 4.

22. 4: svetovni dan Zemlje: Kako pa jaz skrbim za naš Planet?  🌼

Lahko si ogledate 90 minutni dokumentarni film: Žejni svet.

PONEDELJEK

SLJ: Zapiši domišljijski zapis. Datoteka

MAT: Reši hitri test. Datoteka V DZ reši str. 42 in 43.

GUM: Danes bomo zaigrali na  … kozarce. Datoteka

ŠPO: Telovadiš lahko notri ali zunaj. Datoteka

SPO: Poišči 3 različna živila in jih zapiši v zvezek. Na njih poišči rok uporabe in ga prav tako izpiši. Kaj pomeni rok uporabe? Zakaj je pomemben? Napiši čim več znakov, po katerih prepoznamo pokvarjeno hrano.

DOD: Vstani, zapri oči in sledi pomočnikovim navodilom. Datoteka

 

TOREK

SLJ: Izberi ali določi naslov besedil. Datoteka

MAT: Reši hitri test. V DZ reši naloge na str. 45.

TJA (2 uri): Učiteljica Branka pošilja naloge. Datoteka

 

SREDA: Dan Zemlje! 🌼

MAT: Reši hitri test. V DZ reši naloge na strani 46 in 47.

SPO (2 uri): Kam gredo odpadki? Poglej si risanko: Kapljica in Listek raziskujeta. (V zvezek za SPO) zapiši 5 nasvetov za čim manj odpadkov. (Slišiš jih proti koncu risanke.)

SLJ: Napiši pesmico, ki jo pojeta Kapljica in Listek na koncu risanke.

ŠPO: Danes bomo čistili naravo. Vzemi rokavice in vrečko. Pojdi na sprehod okoli svojega doma. Z rokavicami poberi smeti, ki jih najdeš v naravi in tja ne sodijo.

 

ČETRTEK

SLJ (2 uri): Na mail sem poslala posnetek besedila Postojnska jama. Poslušaj in v zvezek odgovori na vprašanja. Datoteka

GUM: Dragi moji, kljub koroni sonce sije, trata zeleni, drevesa brstijo in vas je polna cvetja. Mi pa imamo res srečo na vrvici! 🌼

Poslušaj in zapoj pesem, zapleši. Če noče nihče plesati s tabo, si izberi najljubšo plišasto živalico in zaplešita. V zvezek lahko tudi narišeš, kako si predstavljaš, imeti srečo na vrvici?! Ali imaš srečo brez vrvice?  🌼

ŠPO: Imaš doma kolebnico? Če jo nimaš, poišči vrv. Preskakuj kolebnico na različne načine: sonožno, v teku. Zapiši si svoj rekord. Nekaj časa bomo vadili skakanje s kolebnico, potem pa bomo to tudi ocenili.

MAT: V RJI reši 2 poljubni strani (po možnosti si izberi poštevanko).

 

PETEK

Pripenjam načrt preverjanj in ocenjevanj v mesecu maju. Datoteka

Danes imamo kulturni dan: Varna raba interneta. 🌼

Živimo v času, ko je tehnologija sestavni del našega vsakdanjega življenja – zmanjšuje razdaljo med nami in nam omogoča, da imamo lahko pouk na domu. RačunalnikI, splet, mobilni telefoni, tablice … nam prinašajo veliko dobrega, lahko pa tudi veliko slabega. Odvisno je od tega, kdo je glavni: JAZ ali TELEFON?

– Reši 1. stran na DL. Datoteka

– Poglej si risanke: Tisoč prijateljev, Drugi breg, Mobimanija, Nadlegovanje.

– Reši 2. stran na DL.

– Internet nam omogoča pošiljanje pisem. In ker se ne moremo družiti, sem staršem na mail poslala elektronsko pismo z vašimi fotografijami. Poglejte si jih. Lahko se preizkusite in z elektronskega naslova vaših staršev pišete meni ali vašim sošolcem (na elektronske naslove njihovih staršev). Razmislite, zakaj nisem fotografij, na katerih ste vi, objavila na spletni strani šole, ampak sem jih poslala na elektronske naslove vaših staršev.

– Zelo pomembno je, da nismo preveč časa za računalnikom, zato pojdi sedaj ven. Izmisli si kakšno igro. Računalniške igre ali risanke o ovčkah, ki si si jih danes ogledal, pa so ti lahko navdih za nove igre zunaj.

Pred nami je zaslužen teden dni prvomajskih počitnic. Naj bodo lepe. 🌼

Dostopnost