6. teden 1. z: 4. 5. – 8. 5.

Veselo na delo!    Spying smiley

Še enkrat prilagam načrt preverjanj in ocenjevanj za mesec maj. Datoteka

PONEDELJEK

SLJ: Napiši 3 povedi (prepiši), kaj si počel med počitnicami. Povedi glasno preberi.

MAT: Reši hitri test. Datoteka V DZ reši naloge na str. 76 in 77.

GUM: Poslušaj in glasno ter z veseljem poj ljudsko pesem V ponedelek v malin nesla. (Spletna stran želi, da se prijaviš, ampak se ni potrebno, klikni kar na križec. Na levi strani poišči pesmico, je 9. po vrsti.)

ŠPO: Vzemi kolebnico (vrv) in naredi predstavo. Kolebnico uporabi na različne načine: poskoki, vrtenje, hoja po njej naprej in nazaj.) Za zaključek poskusi kar se da čim večkrat preskočiti kolebnico. Rekord si zapiši.

DOP: Poišči žogo ali balon ter sledi pomočnikovim navodilom. Datoteka

 

TOREK

SLJ: Danes boš spoznal črko R. Spying smileyV zvezek napiši vrstico ali dve (po potrebi) črko R. V rdeči čitanki preberi str. 39. Spodnji del LARA prepiši v zvezek.

MAT: Izberi si hitri test seštevanja (+). Samostojno ga reši. Fotografijo mi prosim pošljite. Pregledala ga bom in ocenila. V DZ reši naloge na str. 78 in 79.

SPO (2 uri): Poglej si kratek filmček o človeškem telesu.

Angleške urice: Učiteljica Branka pošilja naloge. Datoteka

 

SREDA

Danes bomo imeli naravoslovni dan: Prva pomoč. Spying smiley (V sodelovanju z Rdečim križem Slovenije.)

– Razmisli: Kaj je prva pomoč? Kako lahko jaz pomagam? Datoteka

– Včasih na pomoč pokličemo odrasle. Glasno zavpijemo: “Na pomoč!« Zmoremo pa poklicati tudi številko 112. To je številka, na katero pokličemo, če potrebujemo nujno zdravniško, gasilsko ali reševalno pomoč. Kdaj kličemo in kdaj ne kličemo na 112? Poglej si primere. Ustno jih razvrsti v dve skupini: na primere, ko je potrebno klicati 112 in na primere, ko ni potrebno klicati 112.

Kaj moram povedati, ko pokličem številko 112? Poglej si in si zapomni.

– Vsak avtomobil mora imeti komplet prve pomoči. Poišči komplet. Če imate doma kakšen pretečen komplet, lahko tistega odpreš in pregledaš vsebino. Doma poglej, kje hranite obliže, sterilno gazo, povoj, trikotno ruto, blazinico za obkladke, termometer. Lahko narediš poseben kotiček za prvo pomoč v predalu, omari, škatli.

– Na bratu, sestri, starših pokaži, kako bi ravnal, če bi se zgodilo:

1. primer: Datoteka Preveri, če je tvoja oskrba izgledala približno takole.

2. primer: Datoteka

3. primer: Datoteka

* Za starše: Prva pomoč je ključnega pomena. Raziskave kažejo, da se bojimo pomagati, ker se ne čutimo ustrezno usposobljeni. Na mobilni telefon si lahko naložimo mobilno aplikacijo Prva pomoč (Rdeči križ Slovenije). Vsebuje seznam najpogostejših poškodb in obolenj ter postopke prve pomoči v izbranih primerih: Navodila za namestitev.

 

ČETRTEK

SLJ (2 uri): Danes bomo spoznali kar dve črki … Se vidimo in slišimo po Skypu. Spying smiley

GUM: Poslušaj in zraven poj pesem Letni časi. (Najdeš jo na vrhu strani pod zavihkom Hitre, potem pa je na levi strani na seznamu 40. po vrsti). Razmisli, kakšna je razlika med današnjo pesmijo in ponedeljkovo, ki je bila ljudska (kdo jo izvaja, glasbila, katera je zahtevnejša …)

ŠPO: Tudi danes bomo še vadili poskoke s kolebnico (vrvjo). Pripravi predstavo. Kako ti gre? Kako se počutiš? Označi. Datoteka

 

PETEK

SLJ: V rdeči čitanki beri na str. 41. Izberi si eno besedilce in ga prepiši (Cica in Čiči ali Moja račka).

MAT: Reši hitri test odštevanja (-). Samostojno ga reši. Fotografijo mi prosim pošljite. Pregledala ga bom in ocenila. V zvezek napiši števila od 15 do 20: vsako število eno vrstico oz. po potrebi. V DZ reši še str. 80.

LUM (2 uri): Današnjo likovno nalogo bomo ocenili. Ustvarjali bomo in mislili na sošolce. Datoteka

Kmalu se tudi zares vidimoooo!! Spying smiley

 

 

 

Dostopnost