6. teden 4. z: 4. 5. – 8. 5.

Veselo na delo!    Spying smiley

Še enkrat prilagam načrt preverjanj in ocenjevanj za mesec maj. Datoteka

PONEDELJEK

SLJ: Napiši doživljajski spis o prvomajskih počitnicah. Ne pozabi na 3 odstavke, bogate povedi, ločila in lepo pisavo.

MAT: Reši hitri test. Datoteka V DZ na str. 50 in 51 reši 1., 2. in 3. nalogo.

GUM: Poslušaj in glasno ter z veseljem poj ljudsko pesem V ponedelek v malin nesla. (Spletna stran želi, da se prijaviš, ampak se ni potrebno, klikni kar na križec. Na levi strani poišči pesmico, je 9. po vrsti.)

ŠPO: Vzemi kolebnico (vrv) in naredi predstavo. Kolebnico uporabi na različne načine: poskoki, vrtenje, hoja po njej naprej in nazaj.) Za zaključek poskusi kar se da čim večkrat preskočiti kolebnico. Rekord si zapiši.

NIT: Ponavljanje: Naloge kosti in mišic. Se slišiva in vidiva po Skypu. Spying smiley

DOP: Poišči žogo ali balon ter sledi pomočnikovim navodilom. Datoteka

 

TOREK

SLJ: V celih lepih povedih odgovori na vprašanja za DRU (v zvezek za DRU). Datoteka Pregledali bova v sredo ob 9. uri, ko se bova zopet videli in slišali preko Skypa.

MAT: Reši hitri test. Reši 3., 4. in 5. nalogo v DZ na str. 54.

TJA (2 uri): Učiteljica Branka pošilja naloge. Datoteka

 

SREDA

Danes bomo imeli naravoslovni dan: Prva pomoč. Spying smiley (V sodelovanju z Rdečim križem Slovenije.)

– Razmisli: Kaj je prva pomoč? Kako lahko jaz pomagam? Datoteka

– Včasih na pomoč pokličemo odrasle. Glasno zavpijemo: “Na pomoč!« Zmoremo pa poklicati tudi številko 112. To je številka, na katero pokličemo, če potrebujemo nujno zdravniško, gasilsko ali reševalno pomoč. Kdaj kličemo in kdaj ne kličemo na 112? Poglej si primere. Ustno jih razvrsti v dve skupini: na primere, ko je potrebno klicati 112 in na primere, ko ni potrebno klicati 112.

Kaj moram povedati, ko pokličem številko 112? Poglej si in si zapomni.

– Vsak avtomobil mora imeti komplet prve pomoči. Poišči komplet. Če imate doma kakšen pretečen komplet, lahko tistega odpreš in pregledaš vsebino. Doma poglej, kje hranite obliže, sterilno gazo, povoj, trikotno ruto, blazinico za obkladke, termometer. Lahko narediš poseben kotiček za prvo pomoč v predalu, omari, škatli.

– Na bratu, sestri, starših pokaži, kako bi ravnal, če bi se zgodilo:

1. primer: Datoteka Preveri, če je tvoja oskrba izgledala približno takole.

2. primer: Datoteka

3. primer: Datoteka

– Poglej posnetek 1 in posnetek 2 in v stabilni bočni položaj namesti svojega brata, sestro ali starša.

* Za starše: Prva pomoč je ključnega pomena. Raziskave kažejo, da se bojimo pomagati, ker se ne čutimo ustrezno usposobljeni. Na mobilni telefon si lahko naložimo mobilno aplikacijo Prva pomoč (Rdeči križ Slovenije). Vsebuje seznam najpogostejših poškodb in obolenj ter postopke prve pomoči v izbranih primerih: Navodila za namestitev.

 

ČETRTEK

DRU (2 uri): Predstavljaj si: za na splet moraš napisati kar se da zanimivo predstavitev svojega rojstnega kraja. Datoteka

GUM: Poslušaj in zraven poj pesem Letni časi. (Najdeš jo na vrhu strani pod zavihkom Hitre, potem pa je na levi strani na seznamu 40. po vrsti). Razmisli, kakšna je razlika med današnjo pesmijo in ponedeljkovo, ki je bila ljudska (kdo jo izvaja, glasbila, katera je zahtevnejša …)

ŠPO: Tudi danes bomo še vadili poskoke s kolebnico (vrvjo). Pripravi predstavo. Kako ti gre? Kako se počutiš? Označi. Datoteka

MAT: V DZ reši str. 55 in v RJI reši eno stran po lastnem izboru.

 

PETEK

SLJ: Današnja slj bo povezana z NIT. V učbeniku za NIT preberi str. 18, 19 in 20 ter v zvezek za NIT odgovori na 1. vprašanje v zelenem okvirčku. Poglej si filmček in reši druge naloge: S čutili sprejemam dražljaje iz okolice, Kako vidimo, Kako slišimo, Kako vohamo in okušamo.

MAT: Reši hitri test. V RJI reši eno stran po lastnem izboru.

LUM (2 uri): Današnjo likovno nalogo bomo ocenili. Ustvarjali bomo in mislili na sošolce. Datoteka

SLJ: Beri po lastnem izboru.

Kmalu se tudi zares vidimoooo!! Spying smiley

Dostopnost