Zadnjega meseca v letu se je že kar prijelo ime “veseli december”. Tudi na naši podružnici je bilo prešerno razpoloženje. Zakaj? Ker smo imeli veliko dela in ker smo po dobro opravljenem delu veseli.

V začetku meseca smo imeli Miklavžev sejem za vse krajane Zavratca. Ponudili smo jim adventne venčke in božično-novoletne voščilnice. Da smo vse to lahko izdelali, smo pred tem imeli tehniški dan Prednovoletne delavnice. Pa tudi pred in po pouku in med odmori smo imeli lepljive prste, na mizah in pod njimi so bili ostanki papirja, na naših oblekah pa bleščice, ki so se nam zaradi vneme stresle. Nič hudega, razred je naš delavni prostor. Ko so prišli obiskovalci, je bilo vse na svojem mestu. Ponudili smo jim čaj in piškote, oni pa so si z veseljem ogledovali naše izdelke.

Na najlepši večer, to je Miklavžev večer, smo nastopali v gasilskem domu z igrico Svetlane Makarovič: Veveriček posebne sorte. Gledalcem smo hoteli povedati, da je potrebno svojo posebnost izkoristiti sebi in drugim v prid. Obiskal nas je sveti Miklavž in nas obdaril. (Fotografije: Robert Rijavec)

Potem smo izdelovali zimsko okensko dekoracijo, na računalniku poslušali Belo snežinko in upali, da čim prej gospa Zima pihne na našo pokrajino puhaste kosme snega. Z našimi rokami izdelanimi balončki smo okrasili novoletno jelko.

V tem času je marljiva ekipa prekrivala šolsko streho. Seveda so bili delavci pod stalnim nadzorom šestih parov oči, ki so vsake toliko smuknili k okenski šipi in vestno nadzorovali faze krovskega dela.

Zadnji šolski dan pa smo praznovali. Plesali in peli smo. Obiskali smo osamljenega vaščana. Ogledali smo si čudovito risanko Lenina božična želja, ki jo priporočamo v ogled tudi vam. Objeli smo se in odšli domov z mislijo, da sta tudi od nas odvisna lepota in doživljanje praznikov.

 

 

Dostopnost