6. teden 2. z: 4. 5. – 8. 5.

Veselo na delo!    Spying smiley

Še enkrat prilagam načrt preverjanj in ocenjevanj za mesec maj. Datoteka

PONEDELJEK

SLJ: Napiši 5 povedi (lahko tudi več), kaj si počel med počitnicami. Povedi glasno preberi (lahko tudi več kot enkrat).

MAT: Reši hitri test. Datoteka V DZ na str. 48 reši 1. in 2. nalogo, ki jo tudi prepiši.

GUM: Poslušaj in glasno ter z veseljem poj ljudsko pesem V ponedelek v malin nesla. (Spletna stran želi, da se prijaviš, ampak se ni potrebno, klikni kar na križec. Na levi strani poišči pesmico, je 9. po vrsti.)

ŠPO: Vzemi kolebnico (vrv) in naredi predstavo. Kolebnico uporabi na različne načine: poskoki, vrtenje, hoja po njej naprej in nazaj.) Za zaključek poskusi kar se da čim večkrat preskočiti kolebnico. Rekord si zapiši.

SPO: Na mail sem poslala posnetek: Razlago o zdravem načinu življenja. Tvoja naloga je, da posnetek poslušaš. Lahko si ogledaš fotografijo plakata. Datoteka V zvezek za SPO nariši veliko roko in na prste napiši, nariši ali nalepi, kaj lahko ti narediš za svoje zdravje. /T: Na trši papir obriši svojo roko. Prosi starše, da ti jo izrežejo. Ob kazanju na prste povej, kaj lahko ti narediš za svoje zdravje.

DOP: Poišči žogo ali balon ter sledi pomočnikovim navodilom. Datoteka

 

TOREK

SLJ: Kaj je potrebno narediti na naši šolski njivci, preden bomo lahko vsejali in posadili? Napiši nekaj povedi o tem, kako naj pripravimo njivo (gnojenje, oranje, brananje, frezanje: prekopavanje zemlje, postavitev mreže …)

MAT: Reši hitri test. Se vidimo in slišimo po Zoomu. Spying smiley

TJA (2 uri): Učiteljica Branka pošilja naloge. Datoteka

 

SREDA

Danes bomo imeli naravoslovni dan: Prva pomoč. Spying smiley (V sodelovanju z Rdečim križem Slovenije.)

– Razmisli: Kaj je prva pomoč? Kako lahko jaz pomagam? Datoteka

– Včasih na pomoč pokličemo odrasle. Glasno zavpijemo: “Na pomoč!« Zmoremo pa poklicati tudi številko 112. To je številka, na katero pokličemo, če potrebujemo nujno zdravniško, gasilsko ali reševalno pomoč. Kdaj kličemo in kdaj ne kličemo na 112? Poglej si primere. Ustno jih razvrsti v dve skupini: na primere, ko je potrebno klicati 112 in na primere, ko ni potrebno klicati 112.

Kaj moram povedati, ko pokličem številko 112? Poglej si in si zapomni.

– Vsak avtomobil mora imeti komplet prve pomoči. Poišči komplet. Če imate doma kakšen pretečen komplet, lahko tistega odpreš in pregledaš vsebino. Doma poglej, kje hranite obliže, sterilno gazo, povoj, trikotno ruto, blazinico za obkladke, termometer. Lahko narediš poseben kotiček za prvo pomoč v predalu, omari, škatli.

– Na bratu, sestri, starših pokaži, kako bi ravnal, če bi se zgodilo:

1. primer: Datoteka Preveri, če je tvoja oskrba izgledala približno takole.

2. primer: Datoteka

3. primer: Datoteka

* Za starše: Prva pomoč je ključnega pomena. Raziskave kažejo, da se bojimo pomagati, ker se ne čutimo ustrezno usposobljeni. Na mobilni telefon si lahko naložimo mobilno aplikacijo Prva pomoč (Rdeči križ Slovenije). Vsebuje seznam najpogostejših poškodb in obolenj ter postopke prve pomoči v izbranih primerih: Navodila za namestitev.

 

ČETRTEK

GUM: Poslušaj in zraven poj pesem Letni časi. (Najdeš jo na vrhu strani pod zavihkom Hitre, potem pa je na levi strani na seznamu 40. po vrsti). Razmisli, kakšna je razlika med današnjo pesmijo in ponedeljkovo, ki je bila ljudska (kdo jo izvaja, glasbila, katera je zahtevnejša …)

SLJ (2 uri): Poslušal si pesem Letni časi. Ob pomoči te pesmi v zvezek za slj /T: brajev stroj za vsak letni čas napiši dve povedi. Če želiš, lahko na koncu napišeš (prepišeš) še refren pesmi.

ŠPO: Tudi danes bomo še vadili poskoke s kolebnico (vrvjo). Pripravi predstavo. Kako ti gre? Kako se počutiš? Označi. Datoteka

 

PETEK

SLJ: Na mail sem poslala posnetek pesmice Maj. Odgovori na vprašanja. Pesmico se nauči na pamet.

MAT: Reši hitri test. V DZ na str. 48 reši 3. in 4. nalogo, ki ju tudi prepiši.

LUM (2 uri): Današnjo likovno nalogo bomo ocenili. Ustvarjali bomo in mislili na sošolce. Datoteka

SLJ: Beri po lastnem izboru.

Kmalu se tudi zares vidimoooo!! Spying smiley

Dostopnost