Izkoristili smo lep, sončen, skoraj poletni dan in se odpravili na Slavnik. Da je bila pot zanimivejša in zato lažja, smo s sabo povabili še starše, stare starše, prijatelje, sosede.

Na dan dogodka smo se ob 13. uri zbrali pred šolo. Odpeljali smo se po avtocesti do Kozine in potem po stari naprej do vasi Podgorje, kjer smo pustili avtomobile. Od tu naprej smo pot nadaljevali peš. Do vrha Slavnika smo imeli še slabi dve uri   zmerne hoje. Kdor je želel (stari starši), so se lahko odpeljali z avtomobili čisto do koče. Na vrhu je bil čas za malico in razvedrilo. Nazaj smo se  vračali po isti poti.

Medgeneracijski pohod je najlepši dan dejavnosti, saj se učenci ob res prijetnem vzdušju naučijo največ. Vidijo, da so sposobni hoditi štiri ure s krajšimi postanki, spoznavajo osnovno pohodniško opremo in pri tem upoštevajo pravila varne hoje, učijo se brati markacije. Med hojo razvijajo raziskovalno delo ter sodelovanje v skupini, saj mimogrede ob poti spoznavajo različna življenjska okolja ter njihove živalske in rastlinske predstavnike. Navajajo se na olikano pogovarjanje z odraslimi, starejšimi ljudmi in kar nevede spoznavajo različna obdobja človeškega življenja. In še bi lahko naštevala. Pa naj nekaj povejo še fotografije.

 

Dostopnost